Project Description

STUDIU DE AUDIBILITATE

SCOPUL STUDIULUI

Scopul studiului are ca obiectiv stabilirea cerinţelor de dimensionare a sistemului de înştiinţare-alarmare, de dezvoltare şi completare a celui existent, în scopul asigurării alarmării oportune a populaţiei pentru evitarea surprinderii în caz de urgenţă civilă.

Un sistem de înştiinţare-alarmare al populaţiei în situaţii de protecţie civilă este eficient, dacă asigură cumulativ următoarele funcţii:

 1. Înştiinţarea autorităţilor
  Posibilitatea recepţiei mesajelor text transmise de autorităţile publice locale sau centrale, după caz, despre iminenţa producerii sau producerea unui eveniment.
 1. Alarmarea populaţiei
  Transmiterea comenzilor de alarmare atât local cât şi de la distanţă (remote) sau de la centrul operativ judeţean/naţional.
 1. Redundanţa
  Pentru redundanţa comenzilor de semnale se recomandă ca echipamentele să fie capabile să utilizeze toate cele patru interfeţe de comunicaţie independente pentru următoarele medii: circuite telefonice terestre dedicate, telefonie mobilă GSM, reţele de calculatoare internet/intranet şi canal radio VHF/UHV, în aceste condiţii fiind obligatorie utilizarea a minim două medii.
 1. Versatilitatea echipamentelor
 • Posibilitatea de transmitere a mesajelor vocale în direct (live) sau preînregistrate
 • Posibilitatea interconectării a unor senzori ( chimici, meteorologici) care să întrerupă procesele tehnologice generatoare de risc.
 • Asigurarea interoperabilitatea (compatibilitatea) cu elemente deja existente ale sistemului la nivelul dispeceratului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă
 • Uşurinţa în utilizare de către personalul tehnic al dispeceratului
 • Transmiterea (expedierea) de mesaje text cu confirmare de livrare şi confirmare de citire
 • Să asigure derularea testelor fără scoaterea din funcţiune a sistemului
 • Asigură semnalizarea optică şi acustică în cazul funcţionării anormale a sistemului
 • Utilizarea unei hărţi interactive, cu posibilitatea măririi zonelor de interes

Contact

CALITATE GARANTATA

ISO (Organizația Internațională de Standardizare) este o organizație internațională independentă, neguvernamentală, care dezvoltă standarde pentru a asigura calitatea, siguranța și eficiența produselor, serviciilor și sistemelor. Standardele de certificare contribuie la menținerea relevanței produselor și serviciilor noastre. Când lucrăm cu clienți noi, le trimitem detaliile noastre de certificare ale companiei, pentru a avea garanția că standardele ISO vor fi îndeplinite.

MAI MULTE DETALII

CONTACT

Doriti sa aflati mai multe informatii despre ofertele noastre? Completati acest formular pentru a va putea contacta.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.
[contact-form-7 id="131" title="Contact Page Form"]