S-a dat alarma în oraș. Sistemul de avertizare a populației a fost modernizat de curând, iar astăzi a fost verificat. Acum sirenele electrice şi electronice funcţionează pe mai multe căi și mult mai uşor. În curând, mai multe localități buzoiene vor fi dotate cu un astfel de sistem.

Astăzi, în orașul Buzău s-au auzit sirenele timp de câteva minute. A fost testat sistemul de alarmare și avertizare a populației în caz de dezastru, sistem modernizat de curând. Prima etapă a exercițiului a constat într-o avertizare verbală transmisă prin cele 4 sirene electronice instalate în Buzău.

Sistemul de avertizare și alarmare a populației în caz de dezastru a fost modernizat cu fonduri din bugetul local. Astfel, centrala de alarmare a fost înlocuită, iar comenzile către sirenele electrice și electronice se transmit pe mai multe căi. În curând, cu un astfel de sistem ar trebui să fie dotate toate localitățile județului.

Exercițiul s-a desfășurat timp de o oră, perioadă în care reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență au împărțit pliante și le-au precizat trecătorilor de ce a fost organizată acţiunea de azi.

DENISA IRIMIA
ALIN COSTIN

tvbuzau.ro